La fusta de Cedre del Canadà, també coneguda com Western Red Cedar, destaca per la seva lleugeresa i resistència a exteriors, per això és molt utilitzada per revestiments de façanes.

Als Estats Units més del 95% de les teules que es comercialitzen es fabriquen amb aquesta fusta.

Com a curiositat: Els indis nordamericans anomenaven al Cedre del Canadà, l’àrbre de la vida, ja que l’utilitzàven per confeccionar vestits, cistelles, cases, canoes, etc per a la seva vida diària.

Nom botànic:

Thuja plicata D.Don Syn.- T. gigantea Nutt.

Procedència i disponibilitat:

Es troba a la costa oest de Nord-America, desde Alaska fins a California. La seva producció i exportació són estables. 

Descripció de la fusta:

El color de la fusta d’albura és blanc grisós i el duramen recent tallat és groc safrà o marró xocolata fosc, que amb l’exposició al aire es torna marró vermellós més uniforme. Quan s’exposa a l’intempèrie pren un color gris plata, molt apreciat per la seva gran bellesa. 

Fa una olor aromàtica semblant al cedre i un sabor lleugerament amarg. En presència d’humitat ataca ràpidament als metalls amb els que està en contacte, alhora que apareixen petites taques negres a la fusta. 

Propietats físiques:

Densitat: 330-370-390 kg/m3

Contracció: Poc nerviosa

Assecat: 

La velocitat de l’assecat és lenta. L’assecat de les peces de poc gruix és fàcil.

Durabilitat natural i impregnabilitat: 

És classificada com durable front l’acció dels fongs i sensible als cerambícidos, als anóbidos i als corcs. Se la coneix com una espècie pràcticament imputrescible. 

És una fusta poc impregnable o no impregnable. 

Propietats tecnològiques:

L’asserrat és fàcil i el desafilat de les serres és normal. El mecanitzat no presenta dificultats, es recomana treballar amb útils molt afilats, a causa de la fragilitat de les testes. L’encolat es pot realitzar amb tot tipus de coles, però s’ha de tenir en compte que les coles alcalines poden alterar el seu color. El clavat i cargolat és delicat a causa de que és una fusta que es parteix fàcilment. L’acabat no presenta problemes i quan s’utilitza a exteriors és aconsellable utilitzar productes de poro obert. 

Aplicacions: 

Fusteria interior, exterior; mobles de jardí, pèrgoles, hivernacles, tarimes, terrasses, revestiments. Pals, tanques, teules i embatge.