Amb la fusta es poden revestir noves façanes o millorar-ne d’antigues, garatges, casetes de jardí, cabanes… i també parets interiors.

Es pot jugar amb la disposició de les lames; en horitzontal o vertical, amb l’amplada, deixant més o menys separació entre elles, etc… Les possibilitats són infinites.

Per donar un aire minimalista o de disseny a la façana es poden instal·lar lames, més aviat amples, en sentit horitzontal o vertical (o fins i tot una combinació dels dos sentits en diferents cossos de la casa) amb una separació mínima entre elles i un acabat natural.

Per façanes més classiques, ens podem decantar per un revestiment encadellat, amb una junta molt reculada o llistons sobreposats, en sentit horitzontal i un acabat amb pintura acrílica a l’aigua en tonalitats clares (blanc, marfil, gris…)

Si el que es busca és un aspecte més rústic, es pot utilitzar encadellat de pi tractat amb nusos, en sentit horitzontal i amb un acabat natural amb protector solar amb color o transparent.

Existeixen vàries espècies aptes per aquest ús. Gran part de les fustes tropicals són idonies, com són; l’Ipé, Iroko, Cumarú, Massaranduba, etc…

També podem trobar una fusta americana molt indicada per aquesta funció, que és el Cedre del Canadà. És una fusta molt lleugera i imputrescible, molt utilitzada per la construcció de cases a Nord-America.

Cedre del Canadà

Per a cabanes, casetes de jardí o façanes més senzilles també es pot utilitzar pi flandes tractat a l’autoclau amb risc 4 que el protegeix de l’intempèrie.

A la propera entrada indicarem uns consells pràctics sobre la instal·lació de revestiments de fusta a façanes.